Mohd Sapani Zakaria Dipelawa Sertai PAS

3 Jun 2009 – Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pasir Mas,  Mohd Sapani Zakaria yang meletakkan jawatan ekoran kecewa dengan kepimpinan UMNO Pasir Mas dipelawa untuk menyertai Parti Islam SeMalaysia  (PAS) di dalam usaha untuk meneruskan perjuangan memartabatkan bangsa dan agamad di bumi Malaysia ini. Ini kerana UMNO sendiri sudah terbukti tidak berminat untuk memperjuangkan nasib bangsa Melayu apatah lagi agama Islam ekoran sikap pemimpinnya yang lebih mementingkan kepentingan diri sendiri berbanding dengan dasar perjuangan, kata Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM), Ustaz Muhammad Hanif Wan Ahmad.

“Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas sedia memberikan tempat kepada saudara Mohd Sapani untuk bersama-sama bagi meneruskan agenda perjuangan suci ini. Kita yakin, beliau sepenuhnya menyedari bahawa UMNO khususnya di Pasir Mas sudah tidak lagi boleh diharapkan sama sekali ekoran pelbagai skandal dan politik wang yang membelenggu kepimpinan khususnya ketika berdepan dengan pemilihan di peringkat bahagian pada tahun lepas,” katanya lagi.

Beliau membuat pelawaan demikian sebagi mengulas laporan Sinar Harian semalam berkenaan perletakan jawatan Sapani sebagai Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Pasir Mas ekoran kecewa dengan kepimpinan UMNO Pasir Mas.

“Kita juga menyeru semua ahli UMNO yang lain agar turut sama sedar dengan senario yang berlaku pada hari ini yang menyaksikan penolakan besar-besaran rakyat terhadap kerajaan UMNO dan Barisan Nasional. Semua ini membuktikan bahwa masa depan UMNO sudah hampir sampai ke garisan penamat. Oleh yang demikian, tidak ada gunanya lagi ahli-ahli UMNO berjuang mempertahankan parti yang sudah ditolak oleh rakyat bukan sahaja di dalam pilihanraya umum yang lalu bahkan di dalam siri-siri pilihanraya kecl selepasnya.” Ujar beliau lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: