DPPKPM Mengutuk Keras Sokongan Amerika Terhadap Israel – Ketua DPPKPM

4 Januari 2008 – Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM) mengutuk sekeras-kerasnya sokongan yang diberikan oleh Amerika Syarikat terhadap tindakan Israel yang melancarkan serangan terhadap Gaza pada masa sekarang. Ini disifatkan sebagai tindakan menyokong keganasan dan pastinya akan meningkatkan kebencian masyarakat antarabangsa terhadap Israel dan Amerika, kata Ketua DPPKPM, Saudara Rozi bin Muhammad.

“Tindakan Amerika yang jelas sekali membelakangkan sentimen masyarakat antarabangsa merupakan satu tindakan yang benar-benar biadap dan nayta sekali Amerika ingin muncul sebagai penyokong nombor satu Israel. Amerika juga tidak pernah serik dengan reaksi kebencian seluruh dunia menyaksikan presidennya dilemparkan dengan kasut baru-baru ini,” kata beliau.

Rozi berkata demikian semasa mengulas laporan-laporan akhbar utama pada hari ini yang mengeluarkan kenyataan Presiden Amerika Syarikat, George Bush yang menyatakan secara terbuka sokongannya terhadap serangan yang dilancarkan oleh Israel terhadap penduduk Palestin di Gaza. Bahkan George Bush menyifatkan bahawa pengganas yang sebenar ialah para pejuang Hamas yang berjuang untuk membebaskan tanah air mereka.

“Amerika di ambang persaraan presidennya seolah-olah terus menjana kebencian dunia tehadapnya. Jika beginilah dasar luar Amerika, nescaya dunia akan terus menyaksikan kebangitan yang menyeluruh yang didorong oleh perasaan benci terhadap mereka”.

“DPPKPM menggesa seluruh lapisan masyarakat agar dapat mengadakan bantahan yang berterusan melalui pelbagai cara dalam membantah keganasan Israel dan Amerika pada hari ini. Bantahan ini perlulah melepasi sempadan fahaman politik dan perkauman, kini masa untuk masyarakat antarabangsa bersatu demi semangat persaudaraan sesama Islam.” ujarnya lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: