DPPKPM Tubuhkan Skuad Bantuan Banjir

1 Disember 2008 – Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM) menubuhkan skuad khas untuk menjalankan kerja-kerja bantuan kepada mangsa banjir khususnya di kawasan Pasir Mas. Ini berikutan fenomena hujung tahun yang seringkali menyaksikan banjir melanda di Pantai Timur dan tidak terkecuali kawasan-kawasan di dalam jajahan Pasir Mas.

Menurut Ketua DPPKPM, Saudara Rozi Muhammad, skuad khas ini terdiri daripada 30 orang sukarelawan yang akan sentiasa bersiap sedia dari masa ke semasa untuk menjalankan kerja-kerja pemindahan mangsa banjir ke pusat-pusat pemindahan. Untuk tujuan itu, sebuah bot khas telah disediakan dan para sukarelawan terbabit diletakkan di dalam keadaan berjaga-jaga di kawasan-kawasan yang dijangka akan mengalami banjir.

“Kebiasaannya, di dalam jajahan Pasir Mas, kawasan-kawasan seperti Gelang Mas, Bunut Susu dan Chetok seringkali mengalami banjir dan menyaksikan sejumlah mangsa-mangsa banjir terpaksa dipindahkan. Menyedari realiti ini, DPPKPM merasakan tanggungjawab untuk turut serta menjalankan kerja-kerja kebajikan bagi membuktikan kita sentiasa peka dengan masalah yang menimpa masyarakat,” ujar Rozi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: